Så enkelt starter du en innsamling

Engasjer deg

  1. Finn et prosjekt du ønsker å støtte og opprett en personlig, tilpasset innsamling.
  2. Del innsamlingen din med venner og bekjente via sosiale medier, SMS, telefon etc.
  3. Famile og venner kan nå donere, legge igjen en oppmuntrende kommentar og hjelpe deg ved å støtte prosjektet du velger.
  4. Feir alle donasjoner og del høydepunktene med nettverket ditt. Dette kan bidra til at du når innsamlingsmålet ditt.

Nyttige innsamlingstips

Her kommer noen konkrete tips som kan bidra til at du når innsamlingsmålet ditt.

Last opp gode bilder/videoer

Det visuelle vekker sansene våre og gir mer engasjement. Mange gir donasjoner fordi de blir oppfordret til å gjøre det av noen de stoler på. Å legge til bildet ditt i innsamlingen skaper tillit, noe som igjen gir flere donasjoner.

Fortell om deg selv og innsamlingen

Skriv en personlig tekst der du svarer på følgende spørsmål: Hvorfor valgte du å opprette innsamlingen? Hvorfor er saken viktig for deg? Hva går pengene til? Bruk muligheten til å dele engasjementet ditt.

Sett et realistisk mål

Ikke sett målet for høyt, det er bedre å begynne med et lavere mål som du er sikker på at du kan nå, og justere det senere, om det blir nødvendig. En bra måte å sette et mål er å tenke på alle mulige givere i nettverket ditt. Prøv deretter å tenke ut hvor mye de kommer til å donere. Halver dette beløpet for å ha et godt utgangspunkt. Forhåpentligvis overgår du målet fort og kan bruke suksessen til å nå det neste målet ditt. I snitt samler hver innsamler inn 3000 kr.

Gi den første donasjonen

Når du ber nettverket ditt om donasjoner, er det viktig å sette et godt eksempel og være den første til å bidra. Dersom du er usikker på hvilket beløp du skal gi, tenk på hvor mye du forventer at dine venner og familie donerer, og gi litt mer selv.

Del innsamlingen din via e-post/meldinger

Å oppfordre venner og familie til å donere via personlige meldinger har vist seg å være et viktig verktøy for en vellykket innsamling. Direkte meldinger er personlige, og personen det gjelder kommer til å være mer tilbøyelig til å støtte deg om du tar deg tid til å skrive et par linjer til dem.

Spre ordet

Bruk sosiale medier til å dele innsamlingen din, og gjør det gjerne flere ganger. Sørg for at du fremhever lenken til innsamlingen din i alle oppdateringer og meldinger, og oppfordre nettverket ditt til å dele på dine vegne.

Hold støttespillerne dine oppdatert

Husk å takke dine støttespillere og hold dem oppdatert med relevant informasjon (milepæler, happenings, osv.)

Hvorfor starte en innsamling?

Det finnes mange anledninger der en digital innsamling kan passe inn. Her er noen få forslag:

  1. Aktiviterer: Løping, sykling, klatring eller hvilken som helst annen aktivitet som innebærer en utfordring for deg. Fortell nettverket ditt hvorfor du gjør det og be dem om å motivere deg til å prestere ytterligere ved å donere.
  2. Fødselsdager, bryllup eller andre begivenheter: En perfekt anledning til å la venner og familie vite at i stedet for materielle gaver, ønsker du at de støtter innsamlingen din.
  3. Frivillig arbeid: Om du er frivillig, har du sannsynligvis en fortelling å dele. Del opplevelsene dine og vis alle hverdagslivet ditt som frivillig. Vi er sikre på at det kommer til å varme hjertene til vennene dine og inspirere dem til å bidra til formålet ditt også.
  4. Minnesgave: Har noen du er glad i gått bort? Minnes dem ved å samle inn penger i deres navn.
  5. Høytider: I stedet for julegaver kan du ønske deg bidrag til et formål som er viktig for deg.
  6. Fordi du vil: Du må ikke ha en spesiell grunn for å starte en innsamling, om kreftsaken er viktig for deg er det en god nok grunn.